Gestolen voorwerpen weinig geclaimd bij reisverzekering


Toeristen die op vakantie of tijdens de reis bestolen worden van voorwerpen als zonnebrillen of gadgets of deze verliezen blijken weinig claims in te dienen bij de reisverzekering. Een iPad die verloren is in een exotisch land wordt bijvoorbeeld in tachtig procent van de gevallen na de vakantie niet geclaimd bij de reisverzekering. Indien paspoorten of koffers verloren gaan, dan wordt er wel vaker een claim ingediend bij de verzekeringsmaatschappij.

 

Zelf.nl heeft onderzoek gedaan naar het claimgedrag van vakantiegangers en daaruit blijkt dat bijna vijftig procent van de toeristen geen claim indient bij de reisverzekering als er sprake is van verloren voorwerpen. Een deel van de verzekerden verwacht geen of te weinig geld terug te krijgen na het indienen van een claim, een ander deel bespaart zich de moeite en weer een ander deel vergeet simpelweg om de schade bij de reisverzekering te claimen.

 

Het is opvallend dat vooral luxe eigendommen minder vaak worden geclaimd in verhouding tot de claims die volgen als bagage, portemonnees of paspoorten verloren zijn gegaan. Overigens is een groot deel van de verzekerden niet eens op de hoogste van de polisvoorwaarden, maar wel sluit 85 % van de vakantiegangers voor de reis een reisverzekering af.

 

Bij het afsluiten van een reisverzekering is het zeker verstandig om een goede dekking te nemen, maar ook om op de hoogte te zijn van de geldende polisvoorwaarden. Voor dat vakantie of de reis begint of bij terugkomst kunnen de polisvoorwaarden nog eens worden nagekeken om te zien of er al dan niet een claim kan worden ingediend bij gestolen of verloren spullen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 02-07-2013