Waardevolle spullen verzekerd tijdens dagje pretpark?


Er zijn veel gezinnen met kinderen en andere liefhebbers van attracties die in een jaar een pretpark bezoeken. Tijdens een dagje pretpark kunnen waardevolle spullen, zoals een smartphone of digitale camera, maar ook waardevolle sieraden beschadigd of verloren raken. Het is echter maar de vraag of deze spullen ook verzekerd zijn tijdens het dagje pretpark.

 

Er zijn vele attracties waarbij opgelet moet worden dat er geen waardevolle spullen verloren gaan. Bijvoorbeeld bij het over de kop gaan in een achtbaan. De smartphone kan dan uit de broekzak vallen en beschadigd raken. Er bestaat niet zoiets als een pretpark verzekering, maar toch kan de schade wel vergoed worden als er sprake is van een buitenhuisdekking. Deze dekking kan als aanvullende module doorgaans gekozen worden bij het afsluiten van een inboedelverzekering. De inboedelpolis zelf kent geen dekking voor waardevolle spullen die buitenhuis verloren gaan of beschadigd raken.

 

Een reisverzekering biedt tijdens een dagje pretpark geen uitkomst, maar wel weer als er sprake is van een overnachting in een hotel bij het pretpark. Als de dag wordt doorgebracht in de Efteling met aansluitend een overnachting dan geldt dat er bij verlies of schade aan spullen een beroep kan worden gedaan op de reisverzekering. Er moet dan wel sprake zijn van een kortlopende reisverzekering die speciaal voor het korte tripje is afgesloten of er moet sprake zijn van een doorlopende reisverzekering. Voorkomen is natuurlijk altijd beter, zodat aangeraden kan worden om tijdens een dagje in het pretpark goed op de waardevolle spullen te letten en bij avontuurlijke attracties de spullen goed op te bergen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 02-06-2015