Schadeclaims autoverzekering gedaald door zachte winter


Door de zachte winter van het afgelopen seizoen zijn er weer minder schadeclaims via de autoverzekering binnengekomen. Dat blijkt in elk geval uit de cijfers van het consumentcollectief UnitedConsumers die concludeerde dat er sprake is van een daling van 30 procent in de afgelopen februarimaand ten opzichte van eenzelfde periode een jaar eerder.

 

Het blijkt zelfs dat de daling ten opzichte van het jaar 2010 nog groter is, want afgezet daartegen is er sprake van een daling van het aantal schadeclaims van 50 procent. Enige uitzondering is de afgelopen maand december, waarin er wel sprake was van een toename van het aantal claims via de autoverzekering.

 

Dat er in de afgelopen maand december meer schadeclaims zijn ingediend kan door onder meer komen doordat steeds meer automobilisten ervoor kiezen om de auto van winterbanden te voorzien. De winterbanden hebben een speciaal profiel dat bij uitstek geschikt is voor een wegdek met sneeuw, maar kent bijvoorbeeld wel een langere remweg indien het wegdek volledig droog is. Nu is de maand december een relatief warme maand geweest voor een wintermaand en kunnen er door de combinatie met het gebruik van winterbanden meer schadegevallen zijn ontstaan.

 

Overigens wordt doorgaans wel aangeraden om in het winterseizoen met winterbanden te rijden en die voor de zomer weer om te wisselen met zomerbanden. Indien het dan warm is in de winter dient er wel rekening gehouden te worden met het rijgedrag doordat er bijvoorbeeld een langere remweg zal zijn onder droge omstandigheden. Andersom geldt dat uiteraard ook.

 Geschreven door Verzekeren.net op 14-04-2015