Dierenarts mag niet advies geven over verzekeringen


 

Het wordt steeds gebruikelijker om je huisdieren te verzekeren tegen gezondheidsproblemen bij verzekeraars zoals Petplan en Proteq. Wanneer een dierenarts echter advies geeft over welke verzekering het meest geschikt is wordt hij door de Autoriteit Financiële Markten op de vingers getikt.

 

AFM

 

De Autoriteit Financiële Markten is een onafhankelijke toezichtshouder op de markten beleggen, sparen, lenen en verzekeren, het doel is om het vertrouwen in de eerlijkheid van de financiële markten in Nederland te handhaven en waar mogelijk te vergroten.

 

Provisie

 

Wanneer dierenartsen bij een verzekeraar een nieuwe klant aanbrengen ontvangen ze daarvoor een provisie van rond de 15 euro per klant. Ook worden er op andere manieren beloningen uitgedeeld. Omdat de dierenarts er zelf beter van wordt mag hij niet actief nieuwe klanten werven. Informatiefolders aanbieden mag wel gewoon, dit wordt niet geschaard onder de noemer advies.

 

Vergunning

 

Net zoals andere bemiddelaars heeft een dierenarts een vergunning nodig wanneer hij gegevens van een potentiële klant naar een verzekeraar doorstuurt. Doet hij dit zonder een vergunning te hebben, dan ligt een fikse boete van de AFM op de loer.

 

Dierenverzekering

 

Ook bij het afsluiten van een dierenverzekering is het erg belangrijk om de beste verzekering voor je eigen huisdier te kiezen. Het beste selecteer en vergelijk je er een aantal. Zo verschilt de dekking per verzekeraar soms sterk en kan het dus bij met name honden belangrijk zijn om van tevoren te weten welke kwalen het ras in kwestie gevoelig voor is.Geschreven door Verzekeren.net op 21-07-2011