Dikkere mensen gaan hoogstwaarschijnlijk meer premie betalen


Het is algemeen bekend dat meer en meer mensen aan overwicht lijden doordat deze mensen te weinig bewegen in combinatie met veel eten. Overgewicht is onder andere een grote oorzaak van problemen met hart en bloedvaten, daarnaast slijten gewrichten sneller dan bij een streefgewicht. De kosten voor verzekeringen zijn enorm hoog wanneer er een behandeling plaats moet vinden, dit zijn behandelingen die voorkomen hadden kunnen worden door gezonder te leven. Veel verzekeringen willen daarom een premieverhoging voor mensen die overgewicht hebben. Deze stijging is om het gat op te vullen wat verzekeraars lopen wanneer hun een hoger aantal mensen uit de risicogroep verzekerd hebben. Er wordt minder minst gemaakt doordat er vaker behandelingen nodig zijn voor zwaardere mensen. De particulier die geen last heeft van overgewicht hoeft hier niet de dupe van te worden door de prijsstijging die een verzekeraar kan invoeren.

Erg veel overgewicht kan tot grote gezondheidsproblemen leiden, uit onderzoek is gebleken dat hart aan vaat ziekten vele malen vaker voorkomen bij mensen die veel zwaarder zijn. Ook het gemiddelde gewicht in Nederland is volgens diverse zorgverzekeringen flink aan het stijgen de laatste jaren. Met name bij jonge kinderen wordt het als groot probleem gezien doordat deze later meer kans hebben veel overgewicht te krijgen.
De zorgpremie bij verzekeringen zal misschien stijgen per groep, om dit waar te kunnen maken dienen er eerst diverse medische keuringen uitgevoerd te worden om te kijken of mensen echt aan overgewicht lijden. Verzekeraars zullen moeten opdraaien voor al deze kosten, het is daarom nog de vraag of het uiteindelijk uitgevoerd zal gaan worden.

Geschreven door Verzekeren.net op 13-08-2010