Overstappers zorgverzekering betalen dubbele zorgpremie


Er zijn dit jaar minder consumenten die zijn overgestapt naar een andere zorgverzekering en degene die de overstap hebben gemaakt, betalen nu vaak een dubbele premie voor de maand januari. Dat komt doordat de oude zorgverzekering in dit geval pas is opgezegd aan het einde van de maand december terwijl de opdracht voor het incasseren van de zorgpremie al door de verzekeraars was gegeven.

 

De consumenten die nu met een dubbele premie te maken krijgen, kunnen er overigens wel op rekenen dat de ten onrechte betaalde premie door de zorgverzekeraar terugbetaald zal worden. Achmea zal dit weekend ervoor zorgen dat ten onrechte geïncasseerde premies weer aan de verzekerden wordt teruggestort en VGZ heeft deze maatregel afgelopen weekend al genomen.

 

Het betalen van een dubbele premie komt bij veel zorgverzekeraars voor doordat de zorgpolis in veel gevallen pas laat is opgezegd en het niet meer mogelijk was om de opdracht tot incassering terug te draaien.

 

Overigens is het aantal verzekerden dat voor een andere zorgverzekering heeft gekozen gedaald met een percentage van 22 procent. Er zijn in totaal negenhonderdduizend verzekerden geweest, die de overstap naar een andere zorgverzekeraar hebben gemaakt. Een jaar eerder zijn er meer dan een miljoen consumenten geweest, die veranderd zijn van zorgverzekering. Overigens kan de daling van het aantal overstappers ermee te maken hebben, dat de premies voor de basisverzekering bij de verschillende zorgverzekeraars voor 2014 zijn gedaald, zodat de noodzaak om op zoek te gaan naar een goedkopere basisverzekering minder aanwezig is geweest in vergelijking met het vorige jaar.

 Geschreven door Verzekeren.net op 07-01-2014