Eigen risico zorgverzekering blijft gelijk in 2017


Het bedrag van het eigen risico van de zorgverzekering is de afgelopen jaren elk kalenderjaar opnieuw gestegen, maar nu lijkt er voor het eerst geen sprake van een stijging te zijn. Het verplichte eigen risico voor 2017 blijft gelijk aan het bedrag van dit jaar. Op dit moment is het bedrag van het verplichte eigen risico vastgesteld op 385 euro en het was de verwachting dat  het risicobedrag met ingang van volgend jaar verhoogd zou worden. Zo heeft de SP al eerder laten weten dat er sprake zou zijn van een stijging naar 500 euro, maar dat bedrag blijkt nu uit de lucht gegrepen te zijn.

 

De kosten in de zorg blijken onder controle te zijn, zodat de minister van Volksgezondheid geen maatregelen hoeft te nemen om het bedrag van het eigen risico verder op te hogen. Bij de overgang van het jaar 2012 naar 2013 was er nog sprake van een flinke stijging van het risicobedrag van 220 euro naar 350 euro. Vanaf 2013 is het bedrag van het eigen risico van de zorgverzekering telkens licht gestegen tot een bedrag van 385 euro in 2016.

 

Overigens zijn er meerdere politieke partijen die het eigen risico als een door in het oog beschouwen en het zelfs een boete op ziek zijn noemen. Het gaat dan onder meer om partijen, zoals SP, Groen Links en PVV. Het afschaffen van het eigen risico voor de zorgverzekering lijkt niet reëel te zijn, want dat zou ongeveer 3,7 miljard kosten. Nu lijkt het dus zo te zijn dat het bedrag van het eigen risico voor volgens jaar gelijk blijft.

 

 Geschreven door Verzekeren.net op 06-09-2016