Eigen risico bij FBTO zorgverzekering gespreid betalen


Klanten met een zorgverzekering bij FBTO hebben met ingang van deze maand de mogelijkheid gekregen om bedragen aan openstaand eigen risico in termijnen te betalen. Het gaat dan om openstaande bedragen van minimaal 100 euro die gespreid betaald kunnen worden met een minimaal aflossingsbedrag van 25 euro. Deze wijziging voor klanten met een FBTO zorgverzekering is doorgevoerd naar aanleiding van de uitkomst van een stemming op Onderling.nl. Dat is een platform van de verzekeraar waar onder meer naar de mening van klanten wordt gevraagd over bepaalde zaken.

 

Er waren altijd wel mogelijkheden voor klanten met een FBTO zorgverzekering die problemen hadden met het voldoen van de bedragen van het eigen risico. Er kon namelijk een betalingsregeling voor worden afgesproken, maar vanaf 1 oktober wordt het voor iedereen standaard mogelijk om het eigen risico gespreid te betalen.

 

Deze wijziging volgt na eerdere veranderingen, waarbij er ook naar de mening van klanten is geluisterd. Eerder werd door de verzekeraar ook al de inboedelverzekering aangepast en verder zal met ingang van 1 januari 2015 de wachttijd voor de aanvullende zorgmodule ook worden verkort. Voor de module tandzorg geldt dan nog slechts een wachttijd van dertig dagen en dat is nu nog een half jaar.

 

Onderling.nl is een platform dat al drie jaar bestaat en al ruim 3.000 leden telt die in totaal meer dan 13.000 reacties hebben achtergelaten. Het platform is een van de communicatiemiddelen die de verzekeraar FBTO gebruikt en duidelijk is dat er inderdaad naar de klant geluisterd wordt en wijzigen daar waar nodig worden doorgevoerd.

 Geschreven door Verzekeren.net op 21-10-2014