Schade door extreme weersomstandigheden en verzekering


In de afgelopen maand is er veel schade ontstaan aan huizen en auto’s in Nederland als gevolg van extreme weersomstandigheden en daardoor is er een groot aantal claims op de verzekering gedaan. Het gaat hierbij zowel om de opstalverzekering, inboedelverzekering en autoverzekering. Wie een WA autoverzekering heeft en te maken heeft gekregen met schade door het extreme weer heeft pech. De verzekeraar keert dan niets uit. Dat wordt anders bij een beperkt casco verzekering en allrisk verzekering.

 

Bij schade aan het huis wordt vaak een beroep gedaan op de opstalverzekering. Het is bij schade door extreme weersomstandigheden aan te raden om direct met de verzekeraar contact op te nemen. Daarbij kunnen uiteraard foto’s van de schade gemaakt worden die als bewijs dienen. In plaats van foto’s kan er een ook filmpje gemaakt worden die de schade goed in beeld brengt. Op deze manier kan de verzekeraar sneller vaststellen wat er is gebeurd. Als er sprake is van extreem weer in de vorm van storm geldt dat er vaste regels van toepassing zijn.

 

Zo wordt er door verzekeraars bij storm pas uitgekeerd via de opstalverzekering en inboedelverzekering als er minimaal windkracht 7 is geweest. Verder dient er in veel gevallen rekening te worden gehouden met een eigen risico. Mocht een kelder onder water zijn gelopen dan wordt de schade doorgaans gedekt vanuit de inboedelverzekering. Er zijn echter ook gevallen, waarin geen vergoeding wordt uitgekeerd. Bijvoorbeeld als er een raam heeft opengestaan of een luik waardoor het water naar binnen heeft kunnen komen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 05-06-2018