Social Media Service Award toegekend aan FBTO


De Social Media Award 2015 is gewonnen door FBTO en de jury was die tot dit besluit is gekomen, was unaniem verrast door de case van FBTO ‘Social Intelligence verrast de klant’. Het ziet ernaar uit dat deze verzekeraar die onder meer autoverzekeringen, reisverzekeringen en inboedelverzekeringen aanbiedt zich echt verdiept in de klant op basis van social intelligence. De klant begrijpen en daarnaar handelen, is daarbij het motto van FBTO.

 

Het team van FBTO mocht de award vorige week donderdag op 23 april in ontvangst nemen in Utrecht. De verzekeraar heeft een speciaal webcareteam samengesteld en heeft als doel om online de vriend van de klant te zijn. Om dat te kunnen bereiken, heeft de verzekeraar een multidisciplinair team samengesteld met klantenservice, marketing, communicatie en marketing intelligence als onderdelen. Daarmee wordt met heldere kernwaarden en kwaliteit op een innovatieve wijze de verzekerde centraal gesteld.

 

Om de klant op de ideale manier te kunnen bedienen, wordt uiteraard van gegevens gebruik gemaakt. Naast dat er klantsignalen worden verzameld, geldt ook dat de verzekeraar big data technieken toepast. Op basis van de informatie kunnen er verbeterpunten naar voren komen en de verzekeraar zal er alles aan doen om deze te realiseren. Er wordt nog meer aan gedaan, want ook worden er steeds weer nieuwe toepassingen aan een test onderwerpen. Voorbeelden daarvan zijn onder meer webcare op locatie, whatsapp en het combineren van online communicatie met offline communicatie. Al deze inspanningen leiden tot prima resultaten ten aanzien van de klantgerichtheid en daarom is FBTO ook de terechte winnaar van de Social Media Service Award 2015.

 Geschreven door Verzekeren.net op 28-04-2015