De goedkoopste basisverzekeringen voor 2013 zijn bekend


Het grootste deel van de bekende zorgverzekeraars heeft de premie voor de zorgverzekering voor volgend jaar inmiddels bekendgemaakt. Daardoor is het nu ook duidelijk wat de goedkoopste basisverzekeringen voor 2013 zullen zijn. Er zijn een aantal zorgverzekeraars die de premie voor het basispakket van de zorgverzekering hebben verlaagd en bij een groot aantal van de verzekeraars blijft de premie gelijk of stijgt slechts minimaal.

 

De zorgverzekeraars hebben momenteel weer alle reden om stevig te concurreren met de anderen in de markt, want voor consumenten biedt deze tijd van het jaar de mogelijkheid om op zoek te gaan naar een goedkopere basisverzekering. December is traditiegetrouw de maand, waarin verzekerden massaal overstappen naar een andere zorgverzekeraar om zo of voordeliger uit te zijn of om voor een beter passend aanvullend pakket te kunnen kiezen. De keuze om over te stappen bij alleen een basisverzekering wordt vooral gemaakt om voordeliger uit te zijn, want de dekking van het basispakket is bij alle zorgverzekeraars namelijk gelijk.

 

De verzekeraars hebben in elk geval elkaar nauwlettend in de gaten gehouden, want geen enkele zorgverzekeraar komt met een forse stijging van de premie van de zorgverzekeraar. Toch zijn er altijd een aantal verzekeraars die de goedkoopste basisverzekeringen willen bieden en daar kan de consument alsnog van profiteren.

 

De goedkoopste basisverzekeringen zijn onder meer te vinden bij de verzekeraar Agis en via de internetpolis van TakeCareNow.  De premie van de basisverzekering van deze verzekeraars bedraagt 99,67 euro per maand. Overigens is het mogelijk om zelf voor een nog lagere premie te kiezen bij diverse verzekeraars door bijvoorbeeld voor een hoger vrijwillig eigen risico te kiezen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 13-11-2012