Goedkope verzekeringen vaak net zo goed


Door het enorme aanbod van autoverzekeringen tegenwoordig verschillen de premies aanzienlijk. Een goedkope verzekering biedt net zo veel dekking als een verzekering welke vele malen duurder is. Grotere maatschappijen leveren vaak goede support en klantvriendelijkheid. Vele goedkope autoverzekeringen doen hier zeker niet onder en concurreren met veel verzekeraars. Om klanten te werven zijn diverse maatschappijen flink onder de prijs van de concurrentie gaan zitten waardoor het aantrekkelijk wordt op over te stappen van autoverzekering. Er zijn diverse testen gedaan tussen dure en goedkope maatschappijen, de dekking en service verschillen niet tot nauwelijks van elkaar. In sommige gevallen kwamen de goedkopere verzekeraars zelfs beter uit de test.

De premie die u betaald voor de verzekering kan enorm verschillen, soms tot wel honderden euros per jaar. Dit verschilt ontstaat vaak doordat duurdere verzekeraars zo veel mogelijk winst willen maken. De goedkope verzekeraar komt dan in veel gevallen beter uit de test doordat deze alleen kosten heeft waarin de verzekerde wat aan heeft. Een belangrijk punt in de test is klantvriendelijkheid en bereikbaarheid. Veel verzekeraars zijn niet bereikbaar in het weekend, als u een aanrijding heeft gehad wilt u zo snel mogelijk iemand van uw verzekeringspreken. Er is daarom bij veel maatschappijen klantenservice beschikbaar welke dag en nacht toegankelijk is.

Het is aan te raden om ook uw verzekering te berekenen, in Nederland stappen weinig mensen over wanneer zij al langere tijd de verzekering bij eenzelfde maatschappij hebben. Het kan veel geld schelen op jaarbasis. Overstappen is gratis wanneer u langer verzekerd bent als 1 jaar bij eenzelfde maatschappij.

Geschreven door Verzekeren.net op 09-08-2010