Grote verschillen voor scooterverzekering


De verschillen tussen scooterverzekeringen zijn gigantisch.
Jongeren vanaf 16 jaar die uit de gemeente Den Haag komen, kunnen wel drie keer teveel betalen voor een verzekering tegen diefstal. Dit blijkt uit onderzoek van de website Premie.nl

Een verzekering tegen ontvreemding kost, voor een scooter die €2399 waard is, bij Reaal €1554 per jaar. Terwijl dezelfde verzekering bij de maatschappij Univé maar €516 kost.
Er zijn ook flinke prijsverschillen tussen de verplichte scooterverzekering. Tussen de goedkoopste en de duurste zit wel 76% verschil.

Volgens medewerker van Premie.nl (Marc Mathijssen) zijn de verschillen in prijs makkelijk te verklaren. Er zijn specifieke verzekeraars die zich focussen op scooters. Zij zitten scherper op de prijs dan aanbieders waarbij een scooterverzekering meer een ‘bijproduct’ is.

Jongeren die in Rotterdam,Utrecht, Amsterdam en Den Haag wonen, betalen over het algemeen altijd veel meer voor een scooterverzekering dan voor dezelfde jongeren die in kleinere steden of dorpen wonen. Dit komt mede door het verhoogde risico op diefstal en aanrijdingen.
Jongens of meiden die slim denken te zijn en de scooter op hun ouders naam te zetten, en hierdoor geld te besparen, komen bedrogen uit. Bijna alle verzekeringsmaatschappijen hebben hun polisvoorwaarden zo opgesteld, dat er maatregelen zijn bij deze zaak. De ANWB straft zelfs de ouders die de verzekering op hun naam zetten. Vaders en moeders kunnen hiervoor €5000 euro betalen bij eventuele schade.Geschreven door Verzekeren.net op 29-11-2010