Hoger eigen risico zorgverzekering loont in 2013


Consumenten die geen gezondheidsproblemen hebben kunnen in 2013 fors besparen op de zorgverzekering. Dat kan namelijk door voor het hoogste eigen risico te kiezen, wat op vrijwillige basis geschiedt. Er is een vastgesteld bedrag van het verplicht eigen risico van 350 euro, maar zorgverzekeraars bieden de keuze om dat bedrag te verhogen met bijvoorbeeld 100 euro of het maximale bedrag van 500 euro. Als consumenten kiezen voor het hoogste eigen risico dan bedraagt het eigen risico in totaal dus 850 euro.

 

De zorgverzekeraars belonen de keuze voor een hoger eigen risico door een korting op de premie te geven. De korting op de premie van de zorgverzekering wordt hoger naarmate het eigen risico ook hoger wordt. De meeste verzekeraars hanteren het principe van een korting van vijftig procent van het bedrag waarmee het eigen risico wordt verhoogd. Wie dus voor het vrijwillig eigen risico van 100 euro kiest, bespaart in 2013 dan al 50 euro per jaar. Bij een hoger eigen risico wordt de korting dus ook steeds hoger.

 

De Friesland is bijvoorbeeld een verzekeraar die een korting geeft van wel 310 euro per jaar indien voor de maximale verhoging van het eigen risico wordt gekozen. Ongeveer veertig procent van de verzekerden denkt niet aan het verplichte eigen risico van 350 euro te komen en bij de jongeren tot 34 jaar gaat 65 procent daar zelfs vanuit. Bekijk dus de mogelijkheden voor een hoger eigen risico om een forse korting op de premie van de zorgverzekering in 2013 te kunnen krijgen.

 

 Geschreven door Verzekeren.net op 04-12-2012