Stijging claims inboedelverzekering door ongelukken met elektriciteit


In huis gebeuren veel ongelukken en het afgelopen jaar zijn er meer ongelukken geweest in verband met elektriciteit in vergelijking met een jaar eerder. Dat is in opdracht van Netbeheer Nederland gebleken uit een onderzoek van Kiwa Technology. De toename van het aantal ongelukken met elektriciteit in huis heeft er ook voor gezorgd dat er vaker een beroep op de inboedelverzekering is gedaan.

 

De meeste ongelukken die zich op het gebied van elektriciteit hebben voorgedaan, zijn ontstaan door defecten aan de wasdroger en in de meterkast. De branden die hierdoor zijn ontstaan, zijn volgens Kiwa te wijten aan menselijk handelen. 28,6 procent van de gemelde elektriciteitsongevallen hebben betrekking op de meterkast en 21,4 procent op de wasdroger. Indien er brand ontstaat in huis, waardoor er zich een schadesituatie voordoet, kan er een beroep worden gedaan op de inboedelverzekering.

 

Het is natuurlijk altijd beter om ongelukken te voorkomen en de kans op brand te verkleinen, zodat er geen beroep op de inboedelverzekering gedaan hoeft te worden. Een brand in huis kan niet alleen tot schade leiden, maar is ook een ingrijpende gebeurtenis die maar beter kan worden voorkomen. In totaal branden er jaarlijks in Nederland ongeveer zevenduizend woningen af.

 

Een wasdroger is een elektrisch apparaat waardoor in huis brand kan ontstaan. Er kunnen maatregelen worden genomen om brand te voorkomen, zoals regelmatig het pluisfilter van de wasdroger stofvrij te maken en de ontluchtingsbuis minimaal twee keer per jaar schoon te maken. Verder is het aan te raden om de droger niet aan te zetten en het huis te verlaten.

 Geschreven door Verzekeren.net op 05-05-2015