Inboedelverzekering voor studenten die op kamers gaan


Het studiejaar 2014/2015 staat op het punt van beginnen en dat betekent dat er weer veel studenten het ouderlijk huis uitgaan om in een andere stad aan een nieuwe fase in het leven te beginnen. Studenten die op kamers gaan of zelfstandig een woning betrekking, zullen veel praktische zaken moeten regelen. Zo dient er bijvoorbeeld gedacht te worden aan het afsluiten van een inboedelverzekering.

 

Het afsluiten van een inboedelverzekering is zeker aan te raden, want er kunnen zich altijd situaties voordoen, waarbij er schade ontstaat aan bijvoorbeeld meubilair. Ook zijn inbraken nog altijd aan de orde van de dag en kunnen tijdens een inbraak waardevolle goederen worden meegenomen, zoals een laptop, smartphone of tablet. Het is dan voor studenten die het vaak toch al niet heel royaal hebben op financieel gebied prettig om te weten dat er in dergelijke situaties een beroep kan worden gedaan op de inboedelverzekering.

 

Voor het afsluiten van een inboedelverzekering hebben studenten de keuze uit meerdere verzekeraars. Het is voor studenten die op de kleintjes moeten letten zeker aan te raden om op zoek te gaan naar een verzekeraar die een goede dekking biedt en een lage premie in rekening brengt voor de inboedelverzekering. Studenten die net 18 geworden zijn of dat nog moeten worden, dienen vanaf dat moment ook zelfstandig een zorgverzekering af te sluiten. Ook daarvoor geldt dat het vergelijken van premies aan te raden is. Verder kan er naast de inboedelverzekering en zorgverzekering nog gedacht worden aan het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren.

 Geschreven door Verzekeren.net op 12-08-2014