Claims inboedelverzekering dalen door daling aantal woninginbraken


In Nederland zijn er het afgelopen jaar minder claims gedaan op de inboedelverzekering in verband met diefstal van spullen uit woningen. Het aantal woninginbraken is op landelijk niveau sterk gedaald met wel 19 procent. Dat er sprake is van een grote daling komt onder meer doordat er meer oplettende burgers zijn die ook daadwerkelijk de politie waarschuwen door het alarmnummer te bellen. Daardoor kunnen er meer arrestaties worden verricht en worden inbraakpogingen en inbraken voorkomen of tijdig ontdekt.

 

Indien er een inbreker gepakt wordt door de politie dan betekent dat vaak automatisch dat er inbraken kunnen worden voorkomen, maar vaak ook dat er daardoor andere inbraken kunnen worden opgelost. Landelijk gezien is het aantal woninginbraken met 19 procent gedaald, maar in Amsterdam is de daling iets minder sterk geweest met 16 procent. Den Haag loopt wel gelijk voor wat betreft het landelijke dalingspercentage, maar in Rotterdam en in Utrecht is de daling van het aantal woninginbraken en claims op de inboedelverzekering ook niet iets minder geweest.

 

Naast dat er steeds meer burgers bereid zijn om verdachte situaties daadwerkelijk te melden, geldt ook dat er meer consumenten zijn die er alles aan doen om woninginbraak te voorkomen. Bijvoorbeeld door standaard alle ramen en deuren op slot te doen als het huis wordt verlaten, maar ook door ramen en deuren met speciale sloten te beveiligen. Indien consumenten bereid zijn om maatregelen op het gebied van inbraakpreventie te nemen door bijvoorbeeld veiligheidssloten aan te schaffen en te installeren, dan kan dat tot een daling van de premie van de inboedelverzekering leiden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 03-03-2015