Inbraakpreventie voor minder claims op inboedelverzekering


De meeste Nederlanders hebben een inboedelverzekering die dekking biedt tegen de financiële gevolgen als gevolg van inbraak. Toch zijn er maar weinig mensen die geld uitgeven aan inbraakpreventie. Het is uiteraard beter om een inbraak te voorkomen, dan om inbrekers gemakkelijk een kans te bieden waardevolle spullen te laten meenemen om vervolgens zelf een claim in te dienen via de inboedelverzekering. Bovendien voorkomt inbraakpreventie niet alleen financiële schade, maar ook emotionele schade.

 

In het dagelijkse leven denkt niet iedereen aan de mogelijkheid van inbraak en het nemen van maatregelen dat te voorkomen. Het zijn vooral jongeren die nogal slordig zijn met betrekking tot het afsluiten van een woning.  De oudere generatie doet dat vaker. Ongeveer 25 procent van de jongeren tot 30 jaar doet de deur niet altijd op slot. 12 procent sluit niet altijd de ramen als de woning even wordt verlaten voor bijvoorbeeld het doen van een boodschap.

 

In de zomervakantie zijn mensen zich wel meer bewust van de mogelijkheid van inbraak tijdens het op vakantie zijn. Het zijn ook dan vooral de ouderen boven 60 jaar die maatregelen nemen en bijvoorbeeld buren vragen om de post weg te halen. Dieven maken vooral gebruik van gelegenheidsmomenten. De woningen waar deuren niet op slot worden gedaan en ramen op een kiertje openstaan zijn een geliefd doelwit voor inbrekers. Overigens verstopt nog altijd een deel van de mensen op de ouderwetse manier een sleutel onder een bloempot bij de woning. Ook daar zijn inbrekers natuurlijk van op de hoogte en als er meerdere bloempotten staan, wordt ook zeker niet nagelaten deze even omhoog te tillen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 16-06-2015