Jongeren vinden verzekeringen moeilijk


Steeds meer jongeren hebben moeite met het afsluiten van verzekeringen. Mede doordat zij hun hele leven onder de verzekering van hun ouders vielen hebben zij geen zorgen. In veel gevallen wordt er een auto gekocht wanneer de leeftijd van 18 is bereikt, algemeen is bekend dat een autoverzekering verplicht is voor autobezitters. Veel van deze jongeren hebben geen besef bij wat de verzekering voorstelt. Dit komt omdat de kosten van die verzekeringen kunnen verschillen. Het verschil tussen een WA verzekering en een All risk verzekering is groot. Veel jongeren denken dat een verzekering niet noodzakelijk is. Deze wordt dan ook alleen aangeschaft wanneer de verzekering verplicht is.

Deze resultaten zijn uit een onderzoek gekomen van jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Wanneer men uit huis gaat en op zichzelf gaat wonen dan zijn er ook verzekering nodig. Deze worden dan in veel gevallen niet aangeschaft doordat het niet noodzakelijk blijkt te zijn. Voor huizenbezitters is het erg belangrijk dat er bijvoorbeeld een inboedelverzekering aanwezig is in geval van een ongeluk of diefstal. Het is aan te raden om jongeren les te geven als het gaat om verzekeringen. Het is erg belangrijk om goed verzekerd te zijn, het kan mensen in een financieel nare situatie brengen wanneer de kosten hoog oplopen.

Verwacht wordt dat er op scholen wordt lesgegeven in verzekeringen en economie. Zo leren jongeren op jonge leeftijd omgaan met geld en verzekeringen. Veel verzekering zijn noodzakelijk en onmisbaar het is daarom aan te raden om deze te hebben.

Geschreven door Verzekeren.net op 23-10-2010