Keurmerk voor objectief vergelijken zorgverzekeringen


Vier grote vergelijkingssites voor verzekeringen hebben gezamenlijk het Keurmerk Objectief Vergelijken voor zorgverzekeringen opgezet. Opvallend is dat de voorwaarden die aan het verkrijgen van het keurmerk zijn gekoppeld exact aansluiten op de vergelijkingssites van Hoyhoy, Pricewise, Zorgkiezer en Independer die het keurmerk hebben ontwikkeld. Er zijn verschillende voorwaarden gekoppeld aan het keurmerk dat in elk geval al door de vier vergelijkingssites wordt gevoerd die aan de voorwaarden voldoen. Een belangrijke voorwaarde is dat verzekeringen gelijke kansen dienen te krijgen als er een vergelijking wordt gemaakt op de website die het keurmerk draagt. De beste polis voor de gebruiker van de website moet naar voren komen ongeacht of de website zelf een overeenkomst met de verzekeraar heeft om een vergoeding te krijgen als er een zorgverzekering wordt afgesloten.

 

Er zijn ook nog een aantal andere voorwaarden gekoppeld aan het Keurmerk Objectief Vergelijken, zoals dat er duidelijkheid moet worden geboden. Zo moet onder meer het verdienmodel van de website duidelijk gemaakt worden. Verder geldt dat op basis van de vergelijking niet alleen de premie van de zorgverzekering getoond moet worden, maar ook nog andere kwaliteitsaspecten, zodat consumenten een weloverwogen keuze kunnen maken.
Er zijn vele vergelijkingssites actief, waarbij consumenten de gelegenheid krijgen om op onderzoek uit te gaan en te ontdekken wat voor hen bijvoorbeeld de meest voordelige zorgverzekering zal zijn. Een vergelijkingssite kan altijd als basis worden gebruikt om een vergelijking te maken, waarna uiteraard ook de website van de zorgverzekeraar zelf kan worden bezocht om nog wat meer informatie te verkrijgen over bijvoorbeeld de dienstverlening en eventuele kortingen die beschikbaar zijn.

 Geschreven door Verzekeren.net op 24-11-2015