Keuze zorgverzekering wordt pas rond kerst gemaakt


Een groot aantal van de consumenten bepaalt pas rond kerst of er een overstap gemaakt zal worden naar een andere zorgverzekeraar. Het valt op dat consumenten steeds vaker pas tussen kerst en oud en nieuw besluiten om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Dat komt waarschijnlijk onder meer doordat er meer tijdig nodig is om zich te oriënteren en een vergelijking te maken tussen de vele zorgverzekeringen.

 

De vrije zorgkeuze is een aspect waarmee consumenten rekening houden en die wordt lang niet bij alle polissen geboden. Bij de zogenoemde budgetpolissen geldt doorgaans dat de vrije keuze voor ziekenhuizen en specialisten sterk beperkt is. Het is in elk geval aan te raden om niet te lang te wachten met het maken van een vergelijking. Door nu alvast te beginnen met de oriëntatie en vergelijkingen te maken, kunnen een groot aantal verzekeraars al worden doorgestreept. Er blijft dan een klein aantal verzekeraars over, waar nog een verdere vergelijking tussen kan worden gemaakt om bij de beste polis uit te komen.

 

Overigens is het altijd aan te raden om zelf eerst eens naar de bestaande zorgverzekering te kijken. Ook daar kunnen namelijk veranderingen in opgetreden zijn en daarnaast kunnen zorgverzekeraars een breder aanbod van basisverzekeringen beschikbaar hebben dan bijvoorbeeld voorheen het geval was. Indien men niet wil overstappen en bij de huidige verzekeraar wenst te blijven, dan kan altijd gekeken worden of er voor 2015 bij de huidige zorgverzekeraar betere opties beschikbaar zijn, bijvoorbeeld de mogelijkheid om een goedkope budgetpolis voor het basispakket af te sluiten.

 Geschreven door Verzekeren.net op 16-12-2014