Korting op inboedelverzekering bij goed beveiligde woning


Er zijn bij het afsluiten van een inboedelverzekering diverse aspecten waar goed op gelet kan worden en één daarvan is dat er een korting verkregen kan worden als de woning goed is beveiligd tegen inbraak. De ramen en deuren van het huis dienen dan voorzien te zijn van inbraakveilige sloten, waarna het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan worden verkregen.

 

Veel nieuwbouwhuizen worden standaard al voorzien van inbraakveilige sloten, maar het is zeker voor oudere woningen ook aan te raden om het huis van veiligheidssloten te voorzien die voldoen aan de richtlijnen van het keurmerk. De kans op inbraak neemt in dat geval af. Het voordeel dat behaald kan worden met een huis dat goed beveiligd is, kan oplopen tot een korting van 20 procent op de premie van de inboedelverzekering. Om voor het keurmerk en de korting op de premie van de inboedelverzekering in aanmerking te komen, dient er ook nog aan een aantal andere voorwaarden te worden voldaan. Zo dient er buitenverlichting te zijn bij de toegangsdeuren van de woning en moeten er in de woning brandmelders worden aangebracht.

 

De korting op de verzekeringspremie is aantrekkelijk en er kan van nog meer korting worden geprofiteerd bij diverse verzekeraars. Kijk bijvoorbeeld of het aantrekkelijk is om meerdere verzekeringen bij een verzekeraar onder te brengen, zoals een autoverzekering, inboedelverzekering en reisverzekering. Er wordt vaak een aantrekkelijk korting verstrekt op de premie indien er sprake is van een zogenoemde pakketverzekering. Daarnaast loont het natuurlijk indien er een vergelijking wordt gemaakt bij meerdere verzekeraars die pakketkorting bieden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 18-03-2014