Belang van reisverzekering met dekking medische kosten


Het belang van het afsluiten van een reisverzekering met een dekking van medische kosten mag zeker niet onderschat worden. Als er een opname in het ziekenhuis in het buitenland plaatsvindt, dan is het namelijk niet zo dat de basisverzekering in Nederland daarvoor een volledige vergoeding biedt. Dat het belang van een dekking van medische kosten bij een reisverzekering groot is, blijkt alleen al uit het gegeven dat er deze zomer minstens vijftienduizend Nederlanders tijdens de vakantie in het buitenland in het ziekenhuis zijn beland of een huisarts hebben bezocht.

Uit de informatie van de Telegraaf waar een rondgang langs vier alarmcentrales heeft opgeleverd dat er vijftienduizend Nederlanders gebruik hebben gemaakt van medische zorg, blijkt dat de opnames het meest vaak in Frankrijk en Spanje hebben plaatsgevonden. De medische klachten lopen overigens sterk uiteen, maar opvallend is wel dat net als het afgelopen jaar de maag- en darmklachten de boventoon voeren. Ook botbreuken komen relatief vaak voor op vakantie net als ontstekingen van het middenoor.

 

Indien er tijdens de vakantie sprake is van diarree dan geldt dat in Turkije en in Spanje het vaakst een dokter wordt bezocht. Deze gegevens heeft de ANWB alarmcentrale doorgegeven en bij Allianz hebben zich tussen de vierduizend en vijfduizend mensen een bezoek aan het ziekenhuis gebracht. Diarree staat hier op de eerste plaats als reden voor medische zorg en op de tweede plaats komen fracturen voor. Het zijn vooral jongeren aan de costa’s die te maken krijgen met botbreuken en dan is er vaak alcohol in het spel, waardoor de motoriek wat achterloopt.

 

 Geschreven door Verzekeren.net op 16-08-2016