Meer starters hebben geen inboedelverzekering


Uit onderzoek is gebleken dat veel nieuwe jonge starters in koopwoningen en huurhuizen steeds minder vaak een inboedelverzekering afsluiten. In veel gevallen wordt het vergeten doordat er nog veel andere dingen geregeld moeten worden dan een inboedelverzekering. Zo is aangetoond dat ongeveer 3 jaar geleden meer dan 90 procent van het totaal aantal woningen een inboedelverzekering heeft. Momenteel ligt dit percentage onder de 90 procent bij bewoners tot 35 jaar oud. De inboedelverzekeringen worden vooral afgesloten tegen brand en ongevallen schade wat in veel gevallen hoog kan oplopen. In eerste instantie wordt de verzekering vergeten, toch komt het nog vaak voor dat mensen denken deze niet nodig te hebben.

De inboedelverzekering is niet verplicht in Nederland maar wel sterk aan te raden doordat veel mensen voor een hoge waarde aan spullen in hun huis hebben staan. Een inboedelverzekering is afgestemd op de waarde van de goederen welke zich in het huis bevinden, deze is bij de polis bekend. Het komt vaak voor dat mensen zijn onderverzekerd en hierdoor dus te weinig geld uitgekeerd krijgen wanneer er een beroep gedaan wordt op de verzekering. Deze waarde is eenvoudig aan te passen bij een verzekeraar en kan een hoop geld schelen wanneer het aankomt op een beroep op uw inboedelverzekering.

Brandgevaar is een groot risico wat bij een inboedelverzekering is betrokken, deze is vaak verzekerd in het basispakket, het is mogelijk om per verzekeraar het pakket uit te breiden waardoor het ook mogelijk is om bijvoorbeeld uw inboedelverzekering uit te breiden voor diefstal.

Geschreven door Verzekeren.net op 22-09-2010