Minder consumenten gaan overstappen van zorgverzekering


Er is een enquête gehouden onder meer dan tweeduizend verzekerden van het VGZ en daaruit is gebleken dat er minder consumenten gaan overstappen van zorgverzekering. De zorgverzekeraars verwachten dat er dit jaar ongeveer een miljoen verzekerden de keuze maken om naar een andere verzekeraar over te stappen om daar een basisverzekering af te sluiten. Dat zijn er vergeleken bij het aantal overstappers van 2012 ongeveer tweehonderdduizend minder.

 

In 2012 heeft ruim zeven procent van de verzekerden de keuze gemaakt om te gaan overstappen naar een andere verzekeraar en voor het zorgverzekeringsjaar 2014 wordt verwacht dat er 5,5 procent van de consumenten besluit om te wisselen van zorgverzekering. Overigens veronderstellen de onderzoekers dat meer dan dertig procent in de periode tussen kerst en oud en nieuw besluit om al dan niet over te stappen. Concreet betekent dat er dan nu nog ongeveer driehonderdduizend consumenten na kerst gaan overstappen van zorgverzekeraar.

 

De zorgverzekeraars VGZ en Univé verwachten dat het aantal verzekerden dat voor een aanvullende zorgverzekering kiest zal afnemen. Verder is de verwachting dat meer verzekerden het eigen risico voor 2014 zullen verlagen en dat 0,1 procent het besluit neemt om het eigen risico voor de basisverzekering te verhogen. Ook interessant is de constatering dat het aantal consumenten dat gebruikmaakt van het afsluiten van een basisverzekering via een vergelijkingssite aan het afnemen is.

 

Het wordt voor veel consumenten pas aantrekkelijk om over te stappen als het verschil in de kosten rond het bedrag van 27 euro ligt en dat daarbij de dekking hetzelfde blijft.

 Geschreven door Verzekeren.net op 24-12-2013