Minder vaak tussenpersoon voor verzekering


Afgelopen dinsdag is een onderzoek gepubliceerd van het bureau TNS NIPO, wat gehouden werd onder 539 mensen. Uit dit onderzoek blijkt dat Nederlanders minder vaak een tussenpersoon kiezen als zij een verzekering willen afsluiten. Nederlanders doen dit liever meteen bij de verzekeraar zelf.

De meeste mensen kiezen graag meteen voor de verzekeraar zelf omdat ze deze als deskundig e betrouwbaar beschouwen. Ook is de verhouding prijs/kwaliteit beter en voldoen de producten juister aan de klant zijn wensen, aldus TNS.

Op het domein van schadeverzekeringen is het marktaandeel van de verzekeraars met 18 procentpunten gestegen van 26 procent, 10 jaar geleden, naar 44 procent in het heden.
Het marktaandeel van assurantiekantoren is met 10 procent gedaald naar 42 procent. De banken stegen met 10 procent naar 24 procent.

Mensen vertrouwen de tussenpersonen steeds minder, aldus Adriaan Eecen, onderzoeker van TNS NIPO. Volgens hem heeft dit te maken met de woekerpolisaffaire.  Aan de andere kant hebben de tussenpersonen hun klanten ook verwaarloosd.
Ook valt het op dat 65-plussers steeds vaker overstappen naar de verzekeringsmaatschappij zelf. Deze mensen hebben vaak iets meer tijd om hun verzekeringen kritisch te bekijken. Anderzijds hebben 65-plussers vaak een lager inkomen, wat het logisch maakt dat ze zich goedkoper willen verzekeren, aldus Adriaan Eecen.Geschreven door Verzekeren.net op 21-04-2011