Misschien verplichte arbeidsongeschiktheid verzekering


Veel ondernemers zijn verzekerd tegen allerlei situaties die zich kunnen voortdoen tijdens hun werkzaamheden. Het komt regelmatig voor dat een ondernemer niet meer kan rondkomen doordat hij een medisch probleem heeft. Doordat hij geen arbeidsongeschiktheid verzekering heeft afgesloten heeft de betreffende persoon geen enkele vorm van inkomen meer. In Nederland is het zo geregeld dat ondernemers geen recht hebben op een uitkering als zij hun volledige tijd aan hun onderneming besteden. Bij een medische complicatie kan een ondernemer niet werken waardoor er geen geld binnenkomt. Hier zijn speciale verzekeringen voor ontwikkeld welke helpen in geval van nood.

De prijzen voor arbeidsongeschiktheid verzekeringen kunnen hoog oplopen. Vele mensen investeren dit geld liever in iets anders waardoor zij in nood kunnen komen wanneer degene arbeidsongeschikt raakt. Diverse instellingen die werken vanuit de overheid willen het ondernemers verplichten om een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid af te sluiten. Dit zou ondermeer verkomen dat een heel gezin leidt onder medische problemen van de kostwinner. Diverse ondernemers hebben hier onderzoek naar gedaan, het merendeel hiervan is tegen de verplichting omdat de premie die betaald dient te worden voor de verzekering simpelweg veel te hoog is.

De premie is vaak een percentage van het inkomen wat verzekerd gaat worden. Per verzekeraar is dit uiteraard verschillend maar in het algemeen vinden ondernemers het te prijzig om dit geld aan arbeidsongeschiktheid af te staan. Deze mensen zoeken naar andere opties zoals het geld investeren in obligaties en beleggingen. Aan een verzekering zitten vaak ook diverse voorwaarden gekoppeld welke het voor ondernemers nog meer afschrikt.

Geschreven door Verzekeren.net op 08-07-2010