Nederlanders weten niet voor hoeveel ze zijn verzekerd


Zeker vijfentwintig procent van alle Nederlanders heeft geen flauw idee hoeveel geld ze betalen aan verzekeringen per maand. Vooral vrouwen hebben slecht inzicht in de uitgaven voor de verzekering. Meeus heeft hierover een onderzoek gedaan met meer dan 1000 mensen van 18 tot 80 jaar.

Het overgrote deel (55,9%) geeft hoogstens 200 euro in de maand uit aan verschillende verzekeringen. Wat opvalt is dat 1,9% van de mensen aangeeft meer dan 500 euro in de maand betaalt aan premies. Inwoners van Friesland, Groningen en Drenthe zijn het minst kwijt aan verzekeringen per maand. De bewoners van deze provincies kiezen vaak voor verzekeringen waar ze minder dan 100 euro per maand aan kwijt zijn. Ook het verschil tussen mannen en vrouwen is opvallend: van de vrouwen weet het dubbele niet wat zij per maand uit geven in vergelijking met mannen.

In Nederland weet wel bijna iedereen waarvoor ze allemaal verzekerd zijn. Negen op de tien mensen weten redelijk tot goed wat hun polisvoorwaarden zijn. De leeftijdscategorie van 18 tot 24 jaar leest wel minder vaak hun polis, namelijk 56,9% tegenover 73,4% van de categorie 55-plus.

De Directeur Marketing en Communicatie van Meeus, Robbert de Haan zegt dat verzekeringen voor ieder huishouden in Nederland een maandelijkse en vaste kostenpost is. In tegenstelling tot wat mensen aangeven dat ze best goed weten waar hun polisvoorwaarden over gaan, merkt Meeus toch dat veel mensen dubbel verzekerd zijn. Hierdoor geven ze (onnodig) veel geld uit. Mensen hebben vaak al een rechtsbijstandsverzekering met een dekking voor het verkeer, ze nemen dan toch nog een aanvullende verhaalrechtsbijstand op een autopolis. Dit is een voorbeeld van dubbel verzekerd. Het is zonde om je geld dubbel uit te geven. Het is belangrijk om dubbele verzekeringen en overlap te voorkomen.Geschreven door Verzekeren.net op 19-05-2011