Nieuwe tandzorgverzekeraar biedt uitsluitend aanvullende verzekering


Er is een nieuwe tandzorgverzekeraar op de Nederlandse markt van zorgverzekeringen gekomen, die uitsluitend aanvullende verzekeringen op het gebied van tandzorg aan consumenten biedt. Bij de nieuwe tandzorgverzekeraar JOOiN is het niet mogelijk om een basiszorgverzekering af te sluiten, maar worden er wel aanvullende verzekeringen aangeboden. De oprichters zijn in dat opzicht vernieuwend en laten weten dat de zorgmarkt tot nu tot aldoor gedomineerd is door de grote partijen, zoals VGZ, Menzis, CZ en Achmea.

 

De oprichters zijn van mening dat de mensen op dit moment nog een te hoge premie betalen voor de tandzorgverzekeringen en bovendien een te lage vergoeding krijgen als er een bezoek aan de tandarts is gebracht. JOOiN biedt klanten de mogelijkheid om een keuze te maken tussen een aanvullende tandzorg verzekering en een tand ongevallenverzekering. Het verzekerd bedrag bedraagt bij de eerstgenoemde optie 2.250 euro en de hoogte van de premie is daarbij afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde. Zo bedraagt de premie voor de volwassenen tot 34 jaar 17,45 euro per maand en voor de mensen van 65 jaar en ouder 20,45 euro per maand.

 

De tand ongevallen verzekering biedt keuze uit drie verzekerde bedragen, van 1.000 euro, 2.000 euro en 3.000 euro. De premie voor deze verzekering is bijzonder laag en varieert van 1 euro tot 2 euro tot 3 euro afhankelijk van de gekozen dekking. De verzekering is geschikt voor mensen die bijvoorbeeld over een gezond gebit beschikken, maar zich wel tegen ongevallen willen verzekeren, waarbij het gebit beschadigd kan raken. Overigens is JOOiN een van de weinige zorgverzekeraars die echte transparantie biedt in de kosten en baten.

 Geschreven door Verzekeren.net op 11-12-2012