Onbewust slecht verzekerd


Vorige week was er al op verzekeren.net te lezen hoe je kunt besparen op je reisverzekering. Besparen is één punt, maar wist u dat Nederlanders zich vaak onbewust slecht verzekeren tijdens een reis?

Mensen die op reis gaan stellen vaak hun eigen vakantie samen. Vliegticket hier, hotelletje daar, zonder dat ze er bewust van zijn dat hier risico’s aan verbonden zijn. Als bijvoorbeeld het ene hotel uitvalt, dan is de annulering van de andere onderdelen van de vakantie vaak niet gedekt door de annuleringsverzekering. Er zijn mogelijkheden om een aanvullende dekking toe te voegen aan de kortlopende annuleringsverzekering. Deze dekt het risico dan wél volledig. Diegene die de verzekering heeft afgesloten heeft dan recht op een vergoeding van de kosten die er gemaakt worden om de vakantie aan te passen of zelfs helemaal te annuleren. Deze extra premie bedraagt 1 procent van de totale reissom.

Een samengestelde reis betekent dat de accommodatie, de vliegtickets en misschien wel een huurauto apart van elkaar geboekt zijn. Dit komt vaak voor als mensen in een land gaan rondtouren. Dit soort reizen worden steeds meer frequent. De laatste 5 jaar zijn dit soort reizen met 26% gegroeid.Geschreven door Verzekeren.net op 12-05-2011