Ondernemers vaak onderverzekerd


Onderzoek van de gemeente Amsterdam heeft uitgewezen dat veel (kleine) ondernemers uit de gemeente Amsterdam onderverzekerd zijn. Zo zijn ze vaak niet verzekerd tegen ziektekosten, hun pensioen en arbeidsongeschiktheid. Driekwart van de ondernemers heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering, 33% geen zorgverzekering en 80% van hen heeft geen verzekering voor hun pensioen.

 

Cijfers die uit het Amsterdamse onderzoek komen, komen niet overeen met de landelijke conclusie. Volgens het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) heeft ongeveer 1,2% van de Nederlandse bevolking geen basisverzekering. Elke bewoner die in Nederland woont moet minimaal een basisverzekering afsluiten. Als je dit niet hebt, overtreed diegene de wet.

 

De Amsterdamse ondernemers hebben ook weinig financiële mogelijkheden om crisissen op te vangen. 33% heeft niet alleen te weinig verzekeringen, maar heeft ook geen reserves of buffers waar ze op terug kunnen vallen als het even wat minder gaat met de zaak. Zo geeft de helft van de ondernemers in de bouw aan helemaal geen reserves hebben.Geschreven door Verzekeren.net op 02-11-2010