Opzeggen van verzekering gaat makkelijker


Vanaf dinsdag 1 maart 2011 kunnen de inwoners van Nederland gemakkelijker een verzekering opzeggen. Iedereen die een (schade)verzekering heeft kan deze per direct opzeggen, mits de verzekering een looptijd van 1 jaar heeft.

Stilzwijgen verboden
Bedrijven mogen een verzekering niet meer  stilzwijgend verlengen. Dit is een nieuwe gedragscode die is opgenomen in de verzekeringsbranche. De verzekeraar moet vanaf 1 maart aangeven wanneer de huidige polissen aflopen. Zomaar een verzekering verlengen mag dus niet meer.

Meer vrijheid
Als de verzekerde zijn contract verlengt, dan is er de mogelijkheid om de verzekering alsnog af te zeggen. Dit kan dagelijks gebeuren, alleen zit er wel een opzegtermijn aan vast van 1 maand. Deze nieuwe gedragscode moet de consument meer gemak, duidelijkheid en vrijheid bieden.

Oververzekerd Nederland
Nederlanders willen zich heel graag verzekeren. Dit doen we dan ook massaal. Wat leidt dat de Nederlander oververzekerd is. Per persoon wordt er zo’n 5000 euro per jaar uitgegeven aan verschillende verzekeringen, dit is inclusief pensioen.

Nieuwe codes verplicht voor leden
De nieuwe gedragscodes komen van het Verbond van Verzekeraars. De nieuwe codes zijn een bindende regeling voor alle leden die aangesloten zijn. Verzekeringsmaatschappijen die niet aangesloten zijn bij het verbond, zijn niet verplicht om zich aan de nieuwe regeling te houden.Geschreven door Verzekeren.net op 03-03-2011