Overlijdensverzekering goedkoper geworden


In de laatste 5 jaar is de levensverzekering of overlijdensverzekering flink in premie gedaald. Dit komt mede doordat mensen steeds langer blijven leven. Doordat er uiteindelijk meer premie betaald wordt kunnen de kosten per maand voor de verzekering omlaag. Ook steeds meer mensen sluiten dit soort verzekering af. Dit geeft verzekeraars een minder groot risico waardoor de premie ook kan dalen. De laatste 5 jaar is de premie bijna gehalveerd. Mensen die een levensverzekering hebben sluiten deze vooral af bij het kopen van een huis. Bij veel hypotheken is het verplicht om een verzekering te hebben .

De kosten van de hypotheek kan op deze manier gedekt worden wat voor banken een minder groot risico mee brengt. Wanneer men ouder wordt gaat men automatisch meer premie betalen doordat de kans op overlijden groter wordt. Op oudere leeftijd kan de premie ten opzichte van een jong persoon aanzienlijk verschillen. De premie is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de hoogte van het verzekerde bedrag. Als de levensverzekering een erg groot bedrag qua omvang dekt dan zal de premie van deze verzekering ook vele malen hoger liggen. Het verzekerde bedrag kan vooraf worden vastgelegd. In veel gevallen moet er een keuring plaatsvinden om aan de voorwaarden van de verzekering te voldoen.

Onder andere de gezondheid van de particulier die een levensverzekering aan vraagt moet in goede conditie zijn. Wanneer er een verhoogde kans is op overlijden dan is de premie per maand voor de levensverzekering ook automatisch hoger.

Geschreven door Verzekeren.net op 31-10-2010