Premie allrisk woonverzekering gestegen


Uit het special item Woonverzekeringen van MoneyView is gebleken dat de premie voor de woonverzekeringen met een allrisk dekking is gestegen. Als het gaat om de premie van de opstalverzekering met een allrisk dekking dan is er zelfs sprake van een stijging van 12,5 procent. Als er naar de inboedelverzekeringen met de allrisk dekking wordt gekeken, dan is er sprake van een gemiddelde stijging van de premie van 7 procent.

 

Er zijn tijdens het onderzoek in totaal zestig inboedelverzekeringen en zestig opstalverzekeringen, waarbij er onder meer naar de prijs is gekeken en naar de voorwaarden. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat Aegon voor de premie de vijf sterren heeft verdiend net als Klaverblad en Verzekeruzelf.nl. Als er naar de voorwaarden van de inboedelverzekering wordt gekeken, dan komen er andere verzekeraars in aanmerking voor vijf sterren, namelijk a.s.r., Interpolis en Nationale Nederlanden.

 

Een van de bijzondere voorwaarden van Nationale Nederlanden aangaande de inboedelverzekering is dat er gedurende een periode van de eerste tien jaren sprake is van een vergoeding van de schade op basis van de nieuwwaarde van de goederen. De overige twee verzekeraars die met de voorwaarden goed uit de komen, hebben dat onder meer te danken aan de dekking die voor tijdelijke verhuur wordt geboden, zoals via Airbnb.

 

Aon Direct, De Nederlanden van Nu en Woongarant hebben vijf sterren toegekend gekregen op basis van de prijs voor de opstalverzekering. Voor wat betreft de vijf sterren op basis van de voorwaarden geldt dat deze naar Huis in Eén Verzekeringen gaan net als naar Interpolis en naar Nationale Nederlanden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 28-06-2016