Eerste premie basisverzekering 2013 bekend


Nog geen week geleden werd er in de media bekendgemaakt dat de zorgpremie voor 2013 wel 100 euro hoger uit kon vallen. Maar nu de eerste premie van de basisverzekering voor het jaar 2013 bekend is gemaakt, lijkt dat volledig uit de lucht gegrepen te zijn. De basisverzekering zal bij de zorgverzekeraar DSW namelijk helemaal niet duurder worden, want de premie blijft voor het volgende jaar gewoon gelijk.

 

DSW is traditiegetrouw de zorgverzekeraar die als eerste de premie voor de zorgverzekering voor het nieuwe jaar bekendmaakt. De premie blijft dus gelijk en dat is bij DSW sinds 2009 niet meer voorgekomen. De maandelijkse premie voor de basisverzekering komt voor 2013 uit op een bedrag van 102,50 euro. Het is natuurlijk goed nieuws voor de verzekerden dat er geen forse stijging lijkt te komen, want de gelijkblijvende premie van deze zorgverzekeraar kan uiteraard gezien worden als een uitstekende indicator voor de premies van de overige zorgverzekeraars.

 

Minister Schippers had zelfs eerder aangekondigd dat de zorgpremie in 2013 zou stijgen, maar DSW heeft laten weten dat er geen premiestijging nodig is. Verzekeraars kopen namelijk een goedkopere manier medicijnen. Zo is er in 2012 al fors door de verzekeraars bespaard op het gebied van farmacie en die daling van kosten zal zich naar verwachting doorzetten in 2013. Door de lagere kosten was er voor DSW geen noodzaak om de premie van de basisverzekering te laten stijgen.

 

Overigens stijgt het eigen risico in 2013 wel fors met 130 euro van 220 euro naar 350 euro per verzekerde.

 Geschreven door Verzekeren.net op 25-09-2012