Hogere premie tandartsverzekering en lagere vergoeding


De afgelopen jaren blijken de consumenten voor de tandartsverzekering een hogere premie te hebben betaald terwijl de vergoedingen lager zijn geworden. De organisatie VvAA heeft een intern onderzoek uitgevoerd en een van de uitkomsten daarvan is dat de tandartsverzekering de afgelopen jaren in prijs is gestegen en de verzekerden een lagere vergoeding kregen. De VvAA is een organisatie die een grote beroepsgroep in de zorg representeert, zoals zorginstellingen, paramedici en medici.

 

In de afgelopen vijf jaar blijken de zorgverzekeraars minder aan vergoedingen te hebben verstrekt dan de premies die binnenkwamen via de aanvullende tandartsverzekering. In de periode tussen 2008 en 2013 zijn de premies van de tandartsverzekeringen gestegen met meer dan twintig procent. Als dat wordt afgezet tegen de vergoedingen die vanuit de tandartsverzekeringen werden verstrekt, dan komt daaruit naar voren dat er in de periode tussen 2008 en 2013 er sprake is geweest van een daling in de vergoedingen met een gemiddelde van 13,6 procent.

 

De tandartsverzekering is een aanvullende zorgverzekering die door verzekerden naast de basisverzekering vrijwillig kan worden afgesloten. De zorgverzekeraars kunnen verschillende tandartsverzekeringen aanbieden met uiteenlopende dekkingen. Het is zeker aan te raden om bij een eventuele overstap naar een andere zorgverzekeraar te letten op de dekking en vergoedingen die vanuit de tandartsverzekering verstrekt worden. De premies en dekkingen van de zorgverzekeringen zullen over enkele weken bekend worden. Zodra alle premies en dekkingen van zorgverzekeraars naar buiten zijn gebracht, kan ook voor de tandartsverzekering een vergelijking worden gemaakt. De basisverzekering vergoedt alleen veel voorkomende tandartskosten voor jongeren die de 18 jaar nog niet hebben bereikt.

 Geschreven door Verzekeren.net op 10-09-2013