Eerste premie zorgverzekering 2014 bekend


Net als vorig jaar is het de zorgverzekeraar DSW die de eerste premies voor de zorgverzekering voor het jaar 2014 bekend heeft gemaakt. Eerder was al bekend dat deze verzekeraar per 1 oktober 2014 tussentijds de premie van de zorgverzekering verlaagd en die trend wordt voor het volgende jaar dus doorgezet. De premie van de basisverzekering van DSW zal met ingang van 1 januari 2014 met een bedrag van 7,50 euro worden verlaagd. Per jaar zal er dan een bedrag van 1140 euro betaald moeten worden ten opzichte van een bedrag van 1230 euro in 2013.

 

Overigens zal alleen de premie van de basisverzekering van DSW dalen en blijven de premies voor de aanvullende pakketten op een gelijk niveau gehandhaafd. Voor de aanvullende zorgverzekering van DSW is er dan ook geen sprake van een daling, maar ook niet van een stijging.

 

De zorgverzekeraar is van mening dat de premies na een aantal jaren van stijging door verschillende redenen nu kunnen dalen. Een van de redenen van het laten dalen van de premie voor de zorgverzekering is het gebruik van goedkope medicijnen. Verder heeft het de zorgverzekeraars geholpen dat het eigen risico naar 350 euro is verhoogd. Als dat niet was gebeurd, dan had de premie volgens zorgverzekeraar DSW hoger uit kunnen vallen met wel 8 euro per maand.

 

Overigens heeft minister Schippers op Prinsjesdag al gemeld dat de zorgverzekeraars alle ruimte hebben om de premies van de zorgverzekeringen voor 2014 te verlagen. De komende tijd zullen ook de andere zorgverzekeraars hun premies voor het nieuwe jaar bekendmaken en kan er weer massaal worden overgestapt.

 Geschreven door Verzekeren.net op 24-09-2013