Premie zorgverzekering 2013 blijft nagenoeg gelijk


De zorgverzekeraars in Nederland blijken de premie van de basisverzekering met ingang van 2013 niet of nauwelijks te verhogen. In deze maand worden alle nieuwe premies van de zorgverzekering bekendgemaakt en na DWS en Menzis zijn er nu nog meer premies van andere zorgverzekeraars naar buiten gekomen. Duidelijk is dat de meeste verzekeringspremies niet zullen stijgen en dat is opvallend. Eerder heeft het ministerie van VWS laten weten dat er wel een stijging zou komen. Dat werd overigens bevestigd door Zorgverzekeraars Nederland.

 

In de periode rond half november zal er echt duidelijkheid komen over een eventuele stijging van de premie van de zorgverzekering. Dat is namelijk de periode waarin alle verzekeraars verplicht zijn om hun nieuwe premie voor 2013 voor de basisverzekering bekend te maken. Uit het overzicht van de al bekendgemaakte premies blijkt dat Menzis de premie niet verhoogt net als dat geldt voor de verzekeraar Agis, Avero Achmea, DSW, Zilveren Kruis Achema en Interpolis. Ook bij de verzekeraar ProLife blijft de premie voor zowel de basisverzekering als de aanvullende zorgverzekering gelijk.

 

Er zijn nog een aantal verzekeraars die de nieuwe premie voor de basisverzekering in 2013 nog niet bekend hebben gemaakt, maar de verwachting is dat ook die verzekeraars de premie nagenoeg gelijk zullen blijven houden. Het is dan de vraag of het dit jaar wel voordeliger is om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Dat kan onderzocht worden op het moment dat alle premies van de zorgverzekering bekend zijn geworden, want dan kan pas echt een vergelijking worden gemaakt.

 Geschreven door Verzekeren.net op 06-11-2012