Premie zorgverzekering DSW blijft gelijk in 2015


Net als voorgaande jaren heeft de zorgverzekeraar DSW ook dit jaar weer als eerste verzekeraar de premie van de zorgverzekering voor het nieuwe jaar bekendgemaakt. Daar waar door de begroting van het VWS eerst nog gedacht werd dat er een forse stijging zou komen, blijkt nu dat DSW de premie zorgverzekering 2015 gelijk laat blijven. Er zal geen stijging van de zorgpremie van de basisverzekering plaatsvinden en dat is in ieder geval goed nieuws voor de consumenten die bij deze verzekeraar zijn verzekerd.

 

De premie blijft gelijk en er wordt aan het einde van dit jaar ook nog weer een bedrag teruggegeven aan verzekerden, zoals dat vorig jaar ook het geval was. Toen ging het om een bedrag van 12 euro en na half november 2014 wordt bekendgemaakt hoe hoog dat bedrag dit keer zal zijn.

 

Niet alleen de premie van de zorgverzekering 2015 met het basispakket als dekking blijft gelijk, maar ook de aanvullende zorgverzekering zal niet gaan stijgen in prijs. Deze blijft namelijk ook gelijk. Het is nu al de tiende keer sinds het moment dat de basisverzekering in 2006 is ingevoerd dat DSW de zorgverzekeraar is die als eerste de premies voor het komende jaar bekendmaakt.

 

Met ingang van volgend jaar betaalt de verzekerde net als dit jaar een premie van 95 euro per maand voor de basisverzekering. Op jaarbasis bedraagt de premie van de basisverzekering 1.1.40 euro. Het zal niet lang duren voordat ook andere verzekeraars de premie bekend gaan maken. Dan kan er natuurlijk een vergelijking plaatsvinden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 23-09-2014