Premie zorgverzekering voor vrijwel alle verzekerden omhoog


De datum 19 november is belangrijk op het gebied van zorgverzekeringen, want op deze dat is iedere zorgverzekeraar verplicht om de premie al bekend te hebben gemaakt. De laatste twee dagen voor het verstrijken van deze datum zijn dan ook de laatste premies bekendgemaakt. Vrijwel alle verzekerden zullen volgend jaar meer gaan betalen voor de zorgverzekering en daarop geldt slechts één uitzondering en dat zijn de klanten die bij DSW zijn verzekerd. De premie wordt daar niet verhoogd. Dat houdt niet automatisch in dat deze verzekeraar ook het goedkoopst is, want dat hoeft namelijk helemaal niet zo te zijn.

 

Een van de laatste grote zorgverzekeraars die de nieuwe premie bekend heeft gemaakt is Menzis. De premie die volgend jaar bij Menzis voor een van de basisverzekeringen moet worden betaald stijgt met maar liefst 9 procent. Voor de natura polis van Menzis betekent dat er een stijging komt van 8,75 euro per maand en dat er volgend jaar 104,25 euro per maand in rekening wordt gebracht.

 

De polis BudgetBewust kent een selectieve contractering en stijgt met een bedrag van 4,25 euro per maand naar een bedrag van 90,75 euro. Menzis heeft ook nog een restiutiepolis en daarvan stijgt de premie met 8,75 euro naar een bedrag van 108,25 euro.

 

Nu alle premies van zorgverzekeringen eindelijk bekend zijn geworden, breekt voor consumenten een tijd aan, waarin er volop vergeleken kan worden. Daarbij wordt geadviseerd om niet zonder meer op een overzicht met premies af te gaan, maar een persoonlijke berekening uit te voeren.

 Geschreven door Verzekeren.net op 18-11-2014