Consumenten betalen vaak te veel premies aan verzekeringen


In Nederland lijken consumenten vaak te veel premies aan verzekeringen te betalen en er is dan ook gebleken dat de mensen in dit land tot de duurst verzekerde volken op de wereld behoren. De Zwitsers zijn de enige die nog meer geld kwijt zijn aan de premies van verzekeringen.  Op jaarbasis geven de consumenten in Zwitserland ongeveer 4.641 euro uit aan premies en de Nederlanders komen daar vlak achteraan met een gemiddelde van 4.090 euro aan verzekeringspremies.

 

De consumenten in Nederland zijn onder meer veel geld kwijt aan verzekeringen omdat er vaak sprake is van oververzekering en van overbodige verzekeringen die in de praktijk vaak niet nodig zijn. Bij het afsluiten van overbodige verzekeringen kan er onder meer gedacht worden aan het afsluiten van een verzekering bij het aanschaffen van een mobiele telefoon. Ook het verzekeren van een bril komt nogal eens voor net als dat er consumenten zijn die bij het aanschaffen van witgoed opteren voor een extra lange garantie en daar extra geld voor moeten betalen.

 

Een groot deel van de verzekerden sluit een verzekering af en kijkt er daarna niet meer naar om. Zeker bij bijvoorbeeld een autoverzekering is het toch verstandig om wel een keer per jaar een vergelijking te maken. Als de auto ouder wordt, is het bijvoorbeeld niet meer nodig om een all risk verzekering af te sluiten. Er kan daarmee dan ook veel geld worden bespaard. Neem daarom eens per jaar alle verzekeringen eens onder de loep om te zien of er bespaard kan worden op de verzekeringspremies.

 Geschreven door Verzekeren.net op 25-02-2014