Premiestijging voor veel autoverzekeringen


Mede door het strenge winterweer zijn de schadeclaims bij verzekeringen flink gestegen. Door de flinke stijging van het aantal uitkeringen zijn verzekeraars noodgedwongen om hun premie te verhogen. Vaak heffen premie en uitkering elkaar op bij een auto verzekering maar het begin van het jaar 2010 is dramatisch verlopen. De Schadeclaims door consumenten liggen ongeveer 50 procent hoger dan in een normaal winterseizoen. Ook mede door de grotere concurrentie zijn veel verzekeringen sterk in prijs gezakt, hierdoor is de jaaromzet stukken lager en is er minder ruimte om geld uit te keren aan schadegevallen. De meest voorkomende claims zijn blikschade, door de strenge winter glijden veel auto’s door.

Het verzekeren van een auto ligt per leeftijdscategorie heel anders. Jonge bestuurders die in het bezit zijn van een oude auto hebben vaak een WA verzekering. Een jongere auto is meestal casco verzekerd omdat de schade vaak meer bedraagt en de kosten van reparatie vele malen hoger zijn. Jongeren die een verzekering hebben kiezen dan sneller voor een WA verzekering omdat deze vele malen goedkoper is. Omdat jongeren een risicogroep zijn ligt de premie vaak ook hoger, tevens hebben zei ook nog geen no claim korting. Dit komt doordat er nog geen schadevrije jaren zijn opgebouwd voor de verzekering.

Verschillende verzekeringen en polissen hebben contracten onder hun kostprijs afgesloten waardoor het dus nog moeilijker wordt om op een positief banksaldo uit te komen. Een ander veel voorkomend probleem is dat er veel ruiten gescheurd of gebarsten zijn, mede hierdoor wordt er een premiestijging van maximaal 5 procent verwacht dit ligt aan de soort verzekering.

Geschreven door Verzekeren.net op 14-06-2010