Provisie voor verzekering en hypotheken afgeschaft


Lange tijd hebben veel banken en verzekeraars flinke provisies gegeven bemiddelingsbureaus, deze geven consumenten advies bij het afsluiten van verzekeringen en hypotheken. In veel gevallen werd er door deze kantoren geprobeerd om te verzekeraar aan te bieden welke de hoogste provisie betaald. Volgens veel consumentenbelangen organisaties werd er op deze manier niet de verzekering afgesloten welke het beste bij de consument past maar de verzekering welke het meeste oplevert. Wanneer deze regeling wordt afgeschaft zou er volgens de minister De Jager een eerlijke verzekering worden afgesloten zonder dat er geld mee speelt.

Er zal een nieuwe manier gezocht moeten worden waarbij kantoren beloond worden wanneer hun een verzekering afsluiten voor een consument. Hoogstwaarschijnlijk zal de consument moeten gaan betalen voor het aantal uren waarmee een bemiddelaar bezig is. Deze kosten zullen dan voor de consument vallen wat hogere kosten met zich mee brengt bij het afsluiten van een hypotheek of verzekering. Het onderwerp is al langer ter sprake doordat consumenten een oneerlijk advies krijgen. Verwacht wordt dat veel van deze kantoren zullen gaan verdwijnen wanneer er geen provisie kan worden ontvangen na het afsluiten van een verzekering.

Verzekeraars gaan hierdoor op zoek naar een andere oplossing om eventuele provisies te kunnen blijven verstrekken. Wederverkopers leveren jaarlijks een grote omzet doordat verzekeringen verkocht worden door deze kantoren. Er moer een manier gevonden worden waarop verzekeringen gelijk beloont worden. Hierdoor ontstaat er geen oneerlijke concurrentie en is de consument altijd eerlijk uit.

Geschreven door Verzekeren.net op 17-10-2010