Record aantal verzekeringen online afgesloten


Steeds meer mensen gaan gebruik maken van de online diensten op internet. Bijna alles kan tegenwoordig via het web geregeld worden. Met de dag groeien de diensten op internet. Zo kunt u diverse verzekeringen online vergelijken en afsluiten. In 2009 is het aantal verzekeringen dat online is afgesloten explosief gestegen. Vooral de zorgverzekering was in trek, 33 procent van het totaal aantal verzekeringen is online afgesloten. Verschillende onderzoeksinstellingen hebben hier onderzoek naar gedaan, allen waren ze het eens dat online verzekeringen afsluiten steeds meer in trek wordt. Veel consumenten vinden het heel makkelijk om verzekeringen te vinden en direct te vergelijken.

Op de tweede plaats staat de autoverzekering, online je auto verzekeren geeft al heel snel een goede prijs indicatie. Bij vele assurantie kantoren dienen er offertes aangemaakt te worden welke veel tijd in beslag nemen. Maar liefst 30 procent van de verzekeringen blijkt voor de auto te zijn, consumenten vergelijken polissen in een handomdraai. Het totale aantal online aankopen is in 2009 met 10 procent gestegen tot maar liefst 8.6 miljoen Nederlanders. Verzekeringen blijken erg in trek te zijn door het makkelijk en snel kunnen opvragen van informatie en de polis direct online kunnen afsluiten.

U kunt op het internet kiezen voor allerlei soorten verzekeringen, tegenwoordig biedt elke verzekeringsmaatschappij online informatie aan. Na deze informatie is het mogelijk om direct een polis van een verzekering af te sluiten. Vaak worden er extra kortingen gegeven doordat er veel minder administratiewerk aan te pas komt zoals wel het geval is bij een assurantie kantoor.

Geschreven door Verzekeren.net op 27-06-2010