Reisverzekering met wintersportdekking


Als je tijdens deze vakantie of op korte termijn op wintersportvakantie gaat, en je bent van plan om te skiën, let er dan op dat je goed verzekerd bent voordat je vertrekt. Het beste is dan om voor een reisverzekering te gaan die een wintersportdekking heeft. Sporten die een hoog risico hebben zoals snowboarden en skiën, zijn niet gedekt als je een standaard reisverzekering hebt afgesloten. Als er een ongeluk gebeurt op de skipiste dan kan dit hoog in de kosten lopen. Als je een wintersportdekking hebt, ben je verzekerd tegen deze, en andere kosten.

Wat dekt de wintersportdekking?
Als je een wintersportdekking hebt dan worden de volgende dingen verzekerd: de redding, het vervoer met eventueel een helikopter naar het ziekenhuis, of een gipsvlucht terug naar Nederland. Ook je kleding, (gehuurde) ski’s en je skipas worden verzekerd. Kijk altijd wel naar de polisvoorwaarden van jouw reisverzekering voor de precieze dekking.

Medische kosten
Je basisverzekering biedt dekking wereldwijd. Als je dus in het buitenland bent, ben je op dezelfde manier verzekerd als dat je in Nederland bent. Maar let wel op: je bent verzekerd tegen de Nederlandse tarieven en voorwaarden. Zwitserland is een populair skigebied. Dit land staat er bekend om dat het een dure gezondheidszorg heeft. Dan biedt een aanvullende ziektekostenverzekering (die extra buitenlanddekking heeft) uitkomst. Je kunt ook kiezen voor een reisverzekering met extra dekking voor de medische kosten. Ook hiervoor geldt: bekijk de dekking van je zorg- en reisverzekering, dit voorkomt een dubbele dekking.

Een ongeluk, en nu?
Als je een ongeluk krijgt op de skipiste neem dan contact op met de alarmcentrale. De reisverzekeraar is hierbij aangesloten. Een medewerker vertelt dan wat je moet doen. De alarmcentrale zorgt voor ziekenhuizen en hoe je terug naar huis mag gaan.Geschreven door Verzekeren.net op 24-02-2011