Reisverzekering nog vaak onduidelijk op websites verzekeraars


De verzekeraars met een Keurmerk Klantgericht Verzekeren die reisverzekeringen aanbieden, mogen volgens de Stichting toetsing verzekeraars nog wel wat transparanter worden. Er werd op het onderzoek dat door de stichting is uitgevoerd slechts een magere voldoende gescoord ten aanzien van de transparantie van reisverzekeringen. Het gaat dan vooral om meer transparant te zijn ten aanzien van de beperkingen en uitzonderingen op de reisverzekering.

 

Uit het onderzoek blijkt dat de informatie op de websites van verzekeraars over reisverzekeringen nog duidelijker kan. De uitzonderingen en beperkingen van een reisverzekering worden namelijk niet direct duidelijk voor de consument. Zo is er lang niet altijd een duidelijke communicatie ten aanzien van de wintersportdekking, want medische kosten vallen daar bijvoorbeeld niet onder. Het is belangrijk dat verzekeraars heldere informatie verstrekken aan klanten om zo geen onduidelijkheden te laten ontstaan.

 

Als een klant ervan op de hoogte is dat een wintersportdekking niet standaard dekking biedt voor medische kosten, dan kan de klant namelijk alsnog overwegen om een dekking voor medische kosten bij de reisverzekering af te sluiten. Verkeert de klant in de veronderstelling dat medische kosten onder de dekking van de wintersport vallen, dan is de klant daarvoor echter niet verzekerd terwijl dat wellicht wel wenselijk was.

 

Het is voor iedereen altijd aan te raden om goed de informatie op de website van de verzekeraar door te nemen bij het afsluiten van een reisverzekering en zelf dan maar op zoek te gaan naar beperkingen of uitzonderingen die al dan niet van toepassing zijn bij het afsluiten van een polis.

 Geschreven door Verzekeren.net op 07-07-2015