Ondanks crisis kiezen veel mensen voor reisverzekering


De crisis zorgt ervoor dat veel consumenten op uitgaven bezuinigen, maar dat is niet van toepassing op het afsluiten van reisverzekeringen. Daar lijkt niet op bezuinigd te worden, want er zijn dit jaar juist meer mensen die een reisverzekering afsluiten. Uit informatie van de ANWB blijkt zelfs dat er in 2013 in vergelijking met vorig jaar in dezelfde periode elf procent meer reisverzekeringen zijn afgesloten. De ANWB is niet de enige die een stijging heeft waargenomen, want ook het Verbond van Verzekeraars komt tot die conclusie. Het verbond ziet een toename in de zogenoemde kortlopende reisverzekeringen die specifiek voor één vakantie worden afgesloten.

 

Er is in dat opzicht wel een daling waar te nemen in het aantal doorlopende reisverzekeringen dat wordt afgesloten. Ook wordt er minder vaak gekozen voor een polis met een werelddekking. De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen vindt het verstandig dat consumenten een reisverzekering afsluiten en zeker doordat consumenten steeds meer kostbare apparatuur, zoals smartphones, tablets en digitale camera’s meenemen. Wie een reisverzekering heeft afgesloten en te maken krijgt met diefstal of verlies hoeft dan niet zelf de financiële gevolgen te dragen.

 

Overigens krijgt de alarmcentrale van de ANWB nog wel vaak te maken met mensen die geen reisverzekering of annuleringsverzekering hebben afgesloten. Wie vakantieplannen heeft en nog geen reisverzekering heeft afgesloten doet er goed aan om de mogelijkheden met elkaar te vergelijken. De premie van een reisverzekering kan zo laag mogelijk uitvallen door een goede vergelijking te maken en door de juiste dekking te kiezen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 16-07-2013