Reisverzekering vaak gebruikt voor camera


Veel mensen hebben een reisverzekering voor ongevallen, diefstal en verlies van waardevolle spullen. Deze kan worden gebruikt wanneer u noodzakelijk kosten heeft gemaakt op uw vakantiebestemming, de kosten daarvan kunnen worden teruggevorderd via uw reisverzekering. Onder andere schade aan elektronica is een veel geclaimd product bij reisverzekeringen, wanneer iets kapot gaat op vakantie door waterschade en of een ander ongeval dan kunnen de kosten daarvan hoog oplopen. Een digitale camera staat daarom ook op nummer een voor meest geclaimde producten en deze wordt gevolgd door de mobiele telefoon welke kapot gaat op vakantie of wordt ontnomen door diefstal.

In veel buitenlandse oorden komt diefstal voor, veel vakantiegangers hebben waardevolle spullen bij zich wat veel geld oplevert. Hierdoor zijn toeristen vaak het slachtoffer van beroving en dienen zij kosten te maken voor een nieuwe camera en of letsel wat is opgelopen. De kosten die gemaakt moeten worden om aangifte te doen en of een nieuwe camera aan te schaffen worden vergoed door de reisverzekering. Ook werd door verzekeraars een conclusie getrokken dat steeds meer reizigers hun bagage op een later tijdstip krijgen dan de aankomst, dit komt door de slechte infrastructuur op vliegvelden voor bagage. De reisverzekering vergoed te kosten die gemaakt worden om bijvoorbeeld kleding te kopen. Omdat de koffers later op aankomst aankomen zijn er geen schone kleren welke aangetrokken kunnen worden.

Momenteel is de camera het meest geclaimd met ongeveer 12 procent van het totale aantal meldingen bij de reisverzekering, de mobiele telefoon is de opvolger met 10 procent. De dure zonnebril wordt ook regelmatig geclaimd doordat veel mensen deze kwijtraken op hun vakantiebestemming.

Geschreven door Verzekeren.net op 20-09-2010