Schadeafhandeling autoverzekering sneller met nieuwe app


Als er sprake is van een botsing tussen bijvoorbeeld twee wagens, dan dienen de bestuurders de gegevens op een Europees schadeformulier in te vullen. Automobilisten stelt dat het Europees schadeformulier niet als gebruiksvriendelijk kan worden bestempeld. Een derde van de bestuurders is van mening dat het formulier niet goed leesbaar is. Zo is uit onderzoek gebleken dat uitgevoerd is door GfK. Aan het onderzoek hebben meer dan zevenhonderd autobezitters meegedaan die in 2015 op een of andere manier met schade te maken hebben gehad.

 

De nieuwe app MobielSchadeMelden moet een einde maken aan het ongemak van het Europees schadeformulier. Daarnaast wordt met het aanbieden van de applicatie beoogd dat er meer schadegevallen gemeld gaan worden. De nieuwe app zal het voor de gebruikers gemakkelijker maken om een schademelding te doen bij de verzekeraar. Er hoeven bijvoorbeeld geen tekeningen van de situatie meer gemaakt te worden, want er kunnen gewoon foto’s van de situatie genomen worden. De nieuwe app voorziet erin om allerlei soorten schadesituaties te registeren, van een botsing tussen een auto en een fietser tot ongevallen, waarbij een voetganger is betrokken.

 

Deelnemers aan het onderzoek die gebruik hebben gemaakt van het Europese schadeformulier begrepen niet allemaal de instructies die op het formulier staan vermeld. De nieuwe app MobielSchadeMelden is overigens ontstaan door de samenwerking tussen initatiefnemers als de Politie, Via en het Verbond van Verzekeraars. De app maakt namelijk onderdeel uit van het STAR-Project dat staat voor Smart Traffic Accident Reporting om tot een volledige registratie van ongevallen te komen.

 Geschreven door Verzekeren.net op 05-04-2016