Simpele verzekeringen worden vaak online afgesloten


Ongeveer 75 procent van de personen met een zorgverzekering heeft de polis online afgesloten. Eerst wordt er overigens door deze mensen online een vergelijking gedaan om de voordeligste of beste zorgverzekering te vinden. De zorgverzekering wordt als een van de simpele verzekeringen gezien, die vaak via internet worden afgesloten. Meer ingewikkelde verzekeringen worden wat dat betreft minder vaak online afgesloten, waarbij het vooral om levensverzekeringen gaat.

 

Voordat er een schadeverzekering wordt afgesloten, oriënteert een groot deel van de mensen zich op internet op de mogelijkheden. Nadat er onderzoek is gedaan sluit veertig procent van deze personen daadwerkelijk online een schadeverzekering af. Bij het afsluiten van een levensverzekering bedraagt dat percentage dertig procent terwijl veertig procent van de mensen die op zoek is naar een levensverzekering de oriëntatie wel op internet doet.

 

Het bekijken en vergelijken van schadeverzekeringen op internet wordt nog altijd het liefst gedaan op de computer of op de laptop. Het mobiel zoeken naar informatie over verzekeringen en het vergelijken wordt nog maar door vijftien procent gedaan. Een percentage van vier procent besluit om de smartphone te gebruiken en online een verzekering af te sluiten.

 

Overigens wordt het vergelijken van verzekeringen voor consumenten tegenwoordig heel eenvoudig gemaakt. Er zijn talloze vergelijkingssites waar met een paar klikken een overzicht wordt getoond van bijvoorbeeld de goedkoopste autoverzekeringen of reisverzekeringen. Ook kunnen de premies online op simpele wijze worden berekend en hoeven er voor het online afsluiten van een verzekering slechts een paar stappen gevolgd te worden. Verder geldt dat het overstappen eveneens eenvoudiger is geworden.

 Geschreven door Verzekeren.net op 25-06-2013